Barva leta 2022 je ...

Karin Čemažar
Objavljeno: 27 decembra, 2021

Novo leto, nova barva. Tako pravijo pri Pantonu, kjer vsako leto določijo barvo, ki ga bo zaznamovala na vseh področjih, tudi poročnem. Leto 2022 je tako leto barve poimenovane Very Peri. Pri Pantonu so barvo opisali nekako takole: to je barva, ki je mešanica modre in vijolične z rdečim podtonom. Je močna in energična barva. Vliva nam upanje v boljšo prihodnost. Barva predstavlja brezskrbno samozavest in drznost ter je zelo kreativna. 

Na tem mestu pa lahko pogledamo še k psihologiji barv. Modra odraža predanost, vijolična spoštovanje in rdeča, seveda, ljubezen. Very Peri nas pelje lepši prihodnosti naproti in je tako odlična popotnica za zakonsko življenje. 

Kako torej barvo leta 2022 vključiti v vajin dan? 

Najprej naj povemo, da so enotne barve na vajin poročni dan zelo dobrodošle. Verjetno sta si že zamislila, da bi določene elemente vajine poroke popestrila z barvami. Prvi element, pri kateri že lahko uporabita izbrano barvo, so zagotovo tiskovine oziroma poročna vabila. In pri teh lahko torej uporabita barvo Very Peri. Pri drugih elementih točno te barve verjetno ne bo mogoče uporabiti, saj jo bo zelo težko najti, sploh pri naravnih elementih, a zato takrat pridejo na vrsto njene variacije oziroma različni odtenki. Seveda pa je mogoče barvo leta oziroma njene odtenke čudovito kombinirati z drugimi barvami. Pri Pantonu so že predlagali nekaj barvnih palet, kjer se Very Peri čudovito dopolnjuje z ostalimi barvami. Uporabite jo lahko v kombinaciji s pastelnimi barvami gline ali vrtnice, s svetlimi barvami narave ali nežnimi zemeljskimi toni.

Sicer pa lahko barvo leta oziroma njene odtenke poleg vabil uporabita še za preostale tiskovine, oblačila oziroma posamezne kose, kot so npr. ženinova kravata ali obleke družic. Če bosta pri dekoraciji uporabila kose tkanin, so ti prav tako lahko v vajini izbrani barvi. Barvo uporabita tudi za balone, sveče ali prav posebno osvetlitev. Ne pozabita tudi na sladki kotiček, kjer lahko slaščičar pripravi prav posebne sladice dekorirane z vajino barvo, npr. macrone ali torto. Ne smemo pa seveda pozabiti niti na cvetlice. Barvo Very Peri oziroma njene odtenke lahko vključita v naprsne šopke, nevestin šopek in vedno priljubljeni slavnostni obok. Narava nam sama ponuja čudovite cvetlice modrih oziroma vijoličnih odtenkov. Uporabita lahko sivko, španski bezeg, hortenzije itd. 

Nekaj idej, kako barvo leta 2022 ali pa njene odtenke vključiti v vajino poroko, pa najdeta tudi na našem Pinterestu. Vabljena k brskanju in nabiranju idej.

Naša izkušena ekipa vama lahko pomaga do nepozabne in brezskrbne poroke

O avtorju
Karin Čemažar
Sem načrtovalka porok z diplomo Akademije za organizatorje porok in več kot 10-letnimi izkušnjami v turizmu in organizaciji dogodkov. Načrtovanje porok je mnogo več kot samo ustvarjanje novih poročnih pravljic. Sestoji iz številnih majhnih podrobnosti, logistike in kreativnosti, ki jih zmore v celoto sestaviti samo zavzet organizator in velik perfekcionist. Na srečo sem jaz točno to.

Podobni članki

icon under heading
Barva leta 2022 je ...

Novo leto, nova barva. Tako pravijo pri Pantonu, kjer vsako leto določijo barvo, ki ga bo zaznamovala na vseh področjih, tudi poročnem. Leto 2022 je tako leto barve poimenovane Very Peri. Pri Pantonu so barvo opisali nekako takole: to je barva, ki je mešanica modre in vijolične z rdečim podtonom. Je močna in energična barva....

Praznične sobote so po novem tudi poročne sobote

Že od nekdaj najbolj priljubljen dan v tednu za poročne obrede in slavja ostaja sobota. V Sloveniji praktično ne mine sobota, ko nekdo nekje svoji drugi polovici ne bi izrekel besede “da”. Oziroma do sredine letošnjega decembra se je izjemoma lahko zgodilo, da se kakšno soboto ni poročil noben par. Razlog je bil v pravilniku...

1 minuta
Poročni trendi 2022

Letošnja poročna sezona se je prevesila v drugo polovico. Poročni organizatorji pa z enim očesom zato že gledamo v prihodnost. Zbiramo ideje in sledimo prvim trendom, ki napovedujejo še več čudovitih porok v letu 2022. Trendom pri organizaciji vajine najlepšega dne lahko sledimo, strah, da bi potem poroke leta 2022 vse izgledale bolj ali manj...

Organizacija porok bel logotip
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.

© Avtorske pravice Organizacija Porok

cross