15 korakov do poroke – kako in kdaj se lotiti načrtovanja poroke

Verjetno ni majhne deklice, ki ne bi nikoli sanjala o tem, kako bo nekoč izgledal njen poročni dan. Ko se zaroči, se te sanje znova zbudijo in načrtovanje poroke se začne. Veliko pomoč in podporo ter nasvete pri popolni organizaciji vajine poroke vama lahko nudi poročni organizator. Ne glede na to, ali ga bosta izbrala ali ne, vama bo načrtovanje poroke lažje, če upoštevata nekaj nasvetov in pogumno stopita naslednje korake:

1. korak

Pred načrtovanjem poroke razmislita in določita, koliko denarja bosta namenila vajinemu dnevu. Pomislita tudi, kateri so tisti vidiki vajine poroke, pri katerih sta pripravljena odšteti malce več in koliko odstopanj od prvotno zastavljenih sredstev si lahko privoščita.

2. korak

Določita datum vajine poroke. Večina upravnih enot v Sloveniji začne rezervacije za poroke zbirati prvi delovni dan v novem letu. Preverita na izbrani upravni enoti, kdaj morata poroko prijaviti. Če bosta prva, bosta lahko izbirala tudi uro obreda.

3. korak

Razmislita o stilu in tematiki vajine poroke. Skupaj z okvirnim seznamom svatov vama bo to precej olajšalo izbiro gostišča oziroma poročne lokacije.

4. korak

Rezervirajta glasbenike, fotografa, videografa, oblikovalca tiskovin in razmislita o poročni torti. Pri organizaciji poroke so to storitve, ki jih morata pravočasno rezervirati po izbiri lokacije.

5. korak

Približno šest mesecev pred poroko je čas za pošiljanje poročnih vabil ali »save the date« kartic. Z oblikovalcem se dogovorita tudi, ali bosta na poročni dan potrebovala še druge tiskovine, npr. menije, imenske kartice, sedežni red ipd. Stil poročnega vabila se bo namreč nadaljeval tudi v ostalih tiskovinah.

6. korak

Čas je za iskanje poročnih oblek, izbiro frizerja in vizažista. Odpravita se na pomerjanja in poskusne frizure ter make up. V primeru, da z izbiro ne bosta zadovoljna, bo še vedno dovolj časa za iskanje novih rešitev.

7. korak

Razmislita o poročni dekoraciji. Izberita cvetličarja ter mu zaupajta svoje želje o poročnem šopku in ostali dekoraciji.

8. korak

Najbolj sladek korak v načrtovanju poročnega dne je izbira slaščičarja, ki vama bo spekel poročno torto. Večina jih ponuja degustacijske termine ali pakete. Posladkajta se in izberita pravo torto zase.

9. korak

Pojdita na lov za poročnimi prstani. Izbira je velika, tako da si vzemita dovolj časa za razmislek. Navsezadnje je poročni prstan nekaj, kar bosta nosila vsak dan.

10. korak

V kolikor se bosta poročila cerkveno, se pogovorita z duhovnikom in začnita obiskovati priprave na zakon. V različnih župnijah priprave potekajo različno dolgo, preverita, kako dolgo bodo trajale vajine.

11. korak

Začnita obiskovati plesni tečaj za popoln poročni ples.

12. korak

Izberita darilca za svate. V kolikor jih bosta kupila, bosta za njih porabila manj časa. Če pa se bosta odločila in jih pripravila sama, vama to lahko vzame kar nekaj dragocenega časa.

13. korak

Mesec dni pred poroko sestavita program poroke in začnita pri vseh poročnih ponudnikih preverjati ali vaši dogovori držijo.

14. korak

Degustirajta svoj poročni meni, naročita še zadnje poročne tiskovine in pomerita poročne obleke.

15. korak

Sprostita se. Do vajine poroke je samo še nekaj dni. Privoščita si obisk frizerja, manikiro, mogoče celo kakšno masažo. Vzemita si čas zase.

Ženin in nevesta po popolni organizaciji poroke na prostem
Ženin in nevesta po popolni organizaciji poroke na prostem. (Foto: Popolni Trenutek)

Kdaj začeti s poročnimi koraki?

S prvim korakom lahko začneta približno eno leto pred poroko. Določene priljubljene poročne lokacije so sicer lahko zasedene tudi veliko prej. Podobno velja za vse ostale poročne ponudnike. Z rezervacijami lahko tako začneta tudi veliko prej. A pomembno je, da gresta po korakih. Na primer, ne moreta prej poslati poročnih vabil, dokler nimata izbrane lokacije. Lahko pa pošljeta »save the date« kartice.

Načrtovanje vajinega poročnega dne naj bo prijetna in zabavna izkušnja za oba. Ves trud, ki ga bosta vložila v organizacijo poroke, bo na koncu poplačan. V kolikor pa se pri načrtovanju znajdeta v slepi ulici, vama lahko na pomoč priskoči poročna organizatorka. Svetovanje pri organizaciji poroke vama lahko veliko pomaga. Poročna organizatorka bo poskrbela, da bodo vajini koraki pravočasni in odločni.

Naša izkušena ekipa vama lahko pomaga do nepozabne in brezskrbne poroke

O avtorju
Karin Čemažar
Sem načrtovalka porok z diplomo Akademije za organizatorje porok in več kot 10-letnimi izkušnjami v turizmu in organizaciji dogodkov. Načrtovanje porok je mnogo več kot samo ustvarjanje novih poročnih pravljic. Sestoji iz številnih majhnih podrobnosti, logistike in kreativnosti, ki jih zmore v celoto sestaviti samo zavzet organizator in velik perfekcionist. Na srečo sem jaz točno to.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Avtor

Objavljeno: 10 julija, 2020

O nas

Organizacija porok logotip črn
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
Poročni paketi

Podobni članki

icon under heading
Organizacija porok bel logotip
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.

© Avtorske pravice Organizacija Porok

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
envelopephone-handsetcrossmenu