Poroka na prostem

Imejte poroko na prostem in se poročite v objemu narave z nešteto različnimi možnostmi v Sloveniji.

Kronajta svojo ljubezen v objemu narave, s poroko na prostem. Na prostem se lahko poročita skorajda povsod. Najboljše poročne lokacije vama ponujajo možnost civilnega obreda in poročnega slavja na prostem, a so vedno pripravljene tudi na vremenska presenečenja. V kolikor se želita poročita še cerkveno, je zelo prikladno, da je v bližini vajine poročne lokacije tudi kakšna cerkvica.

do 100 oseb
€€
Doživita svoj prvi poljub kot mož in žena sredi Krajinskega parka Golte. Privoščita si poroko s čudovitim razgledom.
do 40 oseb
€€
Izpovejta si ljubezen s pogledom na mogočne gore in jezero Jasna. Vila Triglav je sodobna vila sredi neokrnjene narave, primerna za tiste, ki si želite intimne poroke.
do 70 oseb
€€
Sredi Šaleške doline stoji romantična rezidenca z imenom Vila Široko. Z bogato zgodovino prežeta primestna vila je popolna lokacija za vajino magično in intimno poroko.
do 70 oseb
€€
Vila Bled stoji v mirnem parku ob Blejskem jezeru. Nekoč je služila kot predsedniška palača, danes pa lahko gosti vajino elegantno in ekskluzivno poroko.
do 60 oseb
€€
Preživita svoj poročni dan v objemu gozdov in ob zvokih narave. Vesnini vrtovi na gozdni jasi, stran od mestnega vrveža, so prava izbira za popolno intimno poroko.
do 150 oseb
€€
Posestvo Tri lučke vama omogoča poročno slavje sredi narave, s pogledom na vinograde. Na terasi s čudovitim razgledom se je mogoče osvežiti tudi v bazenu.
do 120 oseb
€€
Skedenj 2 stoji ob potočku sredi gozda. Čudovita lesena zgradba ponuja prostor za romantično in intimno podeželsko poročno slavje.
do 200 oseb
€€
Skedenj stoji na samotnem polju in je idealna lokacija, če si želita poroke v naravi, kjer si tradicija in domačnost podata roke.
do 150 oseb
€€
Preživita svoj poročni dan v objemu magičnih rimskih vrelcev.
do 100 oseb
€€€
Slovenska Istra skriva idealen butični hotel, kjer bo vajin poročni dan prežet z vonjem borovcev, oljk in vinogradov.
do 50 oseb
€€
Izberita poročno lokacijo le streljaj od prestolnice, ki vama poleg popolne zasebnosti ponuja čudovite razglede na okoliško pokrajino. Poročita se sredi neokrnjene narave.
do 90 oseb
€€
Čudovita poroka sredi narave. Zapečatita svojo ljubezen na Rajskem otoku in si privoščita intimno poročno slavje.
do 150 oseb
€€
Združita poroko v naravi in eleganco ter se zaobljubita pod zvezdami.
do 300 oseb
€€
Poročita se v zavetju ekološke kmetije, sredi neokrnjene narave Polhograjskega hribovja.
do 240 oseb
€€
Posestvo Brdo pri Kranju se lahko pohvali s prepletom prelepega parka, čudovitega ambienta in brezhibnih storitev. Je ena najbolj priljubljenih poročnih lokacij v Sloveniji.
do 200 oseb
€€
Le streljaj od središča prestolnice se skriva posestvo, ki pričara magično poročno slavje v naravi.
do 120 oseb
€€
Lokacija v objemu narave sredi Savinjske doline. Z ekskluzivnim najemom ponuja popolno intimo. Mogočen skedenj ji daje pridih domačnosti.
do 130 oseb
€€
Pristen kozolec s pridihom domačnosti poskrbi za vajino popolno poroko sredi neokrnjene narave.
do 150 oseb
€€
Nazdravita svoji poroki na posestvu Kleti penin Istenič. Čudovita pokrajina bizeljskih vinogradov bo vajinemu poročnemu dnevu postavila piko na i.
do 160 oseb
€€€
Hotel s 5 zvezdicami ponuja luksuzne poroke na obali. Prepustita se mediteranskemu vzdušju in odlični istrski kulinariki.
do 120 oseb
€€
Poročita se nad oblaki. Najvišja poročna lokacija v Sloveniji čaka na vaju v vseh letnih časih. Še posebej magična bo vajina zimska poroka.
do 70 oseb
€€
Privoščita si s soncem obsijano poroko, le nekaj korakov od morja. Čudovita terasa nad najbolj romantičnim mestom v Sloveniji čaka na vaju.
do 150 oseb
€€
Doživita svojo poročno pravljico na Krvavcu. Magična poroka vaju tam čaka tako poleti, kot tudi pozimi.
do 160 oseb
€€
Hiša posebne sorte leži ob kraški vinski cesti, v kraju z imenom Kodreti. Z ekskluzivnim najemom celotne lokacije, lahko pri njih doživita svojo sanjsko poroko.
do 200 oseb
€€
Vikend poroka sredi narave. Privoščita si neomejeno zabavo in nedeljsko sproščanje ob bazenu.
do 90 oseb
€€€
Majhen dvorec Gredič stoji sredi Goriških brd. Obdan z vinogradi in sredozemskim vremenom je popolna izbira za poročni dan.
do 150 oseb
€€€
V Grand Hotelu Toplice se lahko pohvalijo s skoraj 100-letno tradicijo prirejanja porok. Privoščita si poroko tik ob obali Blejskega jezera.
do 55 oseb
€€
Grad Strmol je postavljen v romantično naravo in je kot naročen za poročne obrede in manjša slavja. Privoščita si poročno noč v butičnem grajskem hotelu.
do 60 oseb
€€€
Uresničita svojo poročno pravljico na Gradu Otočec. Romantično okolje gradu in narave vama z vrhunskimi storitvami omogoča čudovit poročni dan.
do 150 oseb
€€
Svoj poročni dan v celoti preživita na enem mestu. Grad Mokrice vama pričara poroko v grajskem vzdušju ali pa čudovito poroko v naravi.
do 80 oseb
€€
Naj se čaroben trenutek vajine večne obljube zgodi med mogočnimi zidovi gradu Bistra. Idilična lokacija, ki se nahaja blizu Ljubljane, je obdana z zelenjem ter izviri Ljubljanice.
do 130 oseb
€€
Romantična poroka pod kozolcem. Izberita pristno slovensko gostilno z vrhunsko domačo hrano.
do 100 oseb
€€
Galerija okusov stoji v baročnem parku dvorca Novo Celje, kjer je pod krošnjami mogočnih dreves mogoče prirediti mistične in čarobne poroke.
do 170 oseb
€€€
S čudovitim razgledom po Vipavski dolini lahko usodni “da” izrečeta na idiličnem dvorcu Zemono. Dvorec za svojimi zidovi skriva veliko zgodovine, a je hkrati pripravljen na vajino prihodnost.
do 180 oseb
€€
Dvorec na obrobju haloških gričev velja za eno najbolj priljubljenih poročnih lokacij pri nas. Naj očara tudi vaju.
do 100 oseb
€€
Dvor Jezeršek je intimen prostor za romantično poroko v objemu Kamniško - Savinjskih Alp. Tukaj si roko podajata tradicija in sodobnost, pohvalijo pa se lahko tudi z izvrstno kulinariko.
do 150 oseb
€€
Svojo poročno pravljico spišita na romantičnem Celjskem gradu, v Hotelu Celeia nadaljujta s poročnim slavjem in prvo poročno nočjo.
do 90 oseb
€€
Tudi vajina poroka lahko nosi pridih kraljeve poroke. Na mogočni pečini nad Blejskim jezerom bosta ustvarjala čudovite spomine in še bolj magične poročne fotografije.
do 300 oseb
€€
Poročita se sredi prestolnice, kjer v parku Tivoli stoji edinstvena lokacija za prestižne poroke.
do 120 oseb
€€
Doživita pravo morsko poroko z najlepšim razgledom na slovenski obali.
do 35 oseb
€€
Doživita pravo kraško poročno pravljico na intimnem poročnem slavju. Zavetje kraške vasice je prava izbira za majhno butično poroko.

Zakaj poroka na prostem?

Med bodočimi mladoporočenci vedno bolj priljubljena postaja poroka na prostem. Na takšni poroki del slavja, ponavadi je to obred in pogostitev, pripravimo v naravi, del pa v notranjih prostorih. Seveda pa je mogoče najti tudi lokacijo, kjer poročno slavje v celoti opravita v naravi. V tem primeru bo vajin poročni dan malce večji organizacijski zalogaj, a s poročnim organizatorjem to ne bo težava. Lahko se namreč zgodi, da bosta morala poskrbeti za čisto vse. Od sedišč in omizij za večerjo, do dekorativnih elementov, cateringa, plesišča in ostalega. Najem opreme je neizbežen.
Poroka na prostem je seveda najbolj priljubljena izbira sredi poletja. Čudovita narava, romantičen vetrič in sončni zahod v najlepših barvah. To je popolna slika poroke v naravi. A to se lahko hitro spremeni, če nam jo zagode vreme. Na tem mestu je zelo prikladno, da izbereta lokacijo, ki vama omogoča, da poročno večerjo in zabavo ter v skrajnem primeru tudi obred, opravita v notranjih prostorih. Potrebujeta torej dober načrt B.
Dobro pa je pomisliti tudi na svoje svate, ko vročina vztraja in to ne samo na plesišču. V zavetju dreves je zabava vedno najboljša izbira, a ko sonce ne pojenja, je za svate potrebno dobro poskrbeti. Na vajin vroč poletni dan jim namesto darilc lahko podarita pahljače ali bele senčnike. Ti bodo uporabni tudi v poletni nevihti. Namesto sladkega kotička poskrbita za sladolednega, dodajta še ledeno kavo in osvežilne koktajle. Lahko pa si privoščita kar poroko ob jezeru ali bazenu. Ne pozabita ženskega dela gostov obvestiti, da gre za poroko v naravi, da bodo izbrale primerno obutev. Sicer pa tudi povsem svečana toaleta na poroki v naravi ni potrebna. Na poroko na prostem lahko vključita še hišne ljubljenčke.
Izberita pravo poročno lokacijo za vaju, ki ponuja bujno naravo za romantično kuliso. Pri dekoraciji izkoristita lepoto narave, ki vaju obdaja. Za poroko v naravi je zagotovo najbolj primeren vintage ali pa rustikalen stil poroke, a tudi eleganca ne rabi manjkati. Zelo priljubljene so še tematske poroke. Pri idejah pa lahko imata skorajda proste roke.
Slovenija zaradi svoje prelepe narave ponuja res veliko lokacij za poroko na prostem. Civilno poroko v naravi ter vsaj pogostitev ponujajo tako gradovi, kot razkošne vile, velika posestva, mogočni skednji, tradicionalni kozolci in še bi lahko naštevali. Težko se bo odločiti, a treba se bo odločiti hitro. Lokacije, ki omogočajo točno takšne poroke, so namreč najbolj zaželene poročne lokacije pri nas.
Najdita svojo sanjsko poročno lokacijo s čudovito naravo za popolno poročno kuliso. Izberita takšno, ki bo izpolnila vajine poročne sanje in vama priskrbela neopisljive občutke, ki vaju bodo na poročni dan prevevali. Privoščita si dih jemajočo poroko, ki ji ne bo več enake.

Dovolita, da vama pomagamo z organizacijo nepozabne in brezskrbne poroke

Organizacija porok bel logotip
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.

© Avtorske pravice Organizacija Porok

Navigacija

chevron-downchevron-right