Cena poroke: Koliko stane poroka v Sloveniji?

Cena poroke, ki se je udeleži 80 svatov, se v povprečju giblje okrog 10.000€. Znesek se seveda lahko zelo hitro spremeni. Poleg števila povabljenih svatov je cena poroke odvisna od različnih želja glede lokacije, dekoracije, hrane, glasbe in vsega ostalega.
Izračunaj ceno poroke

Kako zmanjšati vajine poročne stroške?

Cenovni razpon pri ponudnikih enakih poročnih storitev je lahko zelo velik. Izmed večih ponudb izberita pravo za vajino poroko. Nekaj denarja lahko prihranita tudi s poroko izven glavne poročne sezone. Poroke pozimi so lahko precej bolj ugodne, saj takrat ni velikega povpraševanja po storitvah poročnih ponudnikov. Razmislita o številu svatov na vajini poroki. Vama je všeč velika ali bolj intimna poroka? Na ceno poroke vpliva tudi vajina odločitev o najemu DJ-ja ali glasbene skupine ter kakšno poročno cvetje si želita.

Naši poročni organizatorji so polni idej in nasvetov, kako še prihraniti pri svoji poroki. Zaupajta jim višino sredstev, s katerimi razpolagata, mi pa bomo organizirali vajin dan. Vedno bosta vedela, kam je šel kakšen evro.  

Naša izkušena ekipa vama lahko pomaga občutno znižati ceno poroke

Glavni stroški za poroko z 80 svati

icon under heading
Koliko denarja bosta porabila za svojo poroko, je odvisno samo od vaju in vajinih želja. Poleg najema lokacije ter hrane in pijače, največji strošek predstavljajo še obleka, prstani in glasba.

Lokacija & catering

Cene poročne pogostitve so zelo različne. Ponavadi se cene poročnih menijev začnejo pri 40€ in nadaljujejo vse do 80€ ali več na osebo. K temu je potrebno prišteti še ceno pijače, približno 50€ na osebo. V večini je najem lokacije ob srednje veliki poroki brezplačen, sicer se najem doplača. Nekatere lokacije nudijo tudi all inclusive ponudbo, kjer je že na začetku jasna končna cena in je hkrati poskrbljeno za zadostno količino hrane in pijače čez cel dan.

Cvetje & dekoracija

V povprečju se cene poročnega šopka gibljejo med 60€ in 150€. Ostala cvetlična dekoracija vaju bo stala dodatnih 2000€. Seveda pa so cene odvisne od vrste in količine rož. Vedno bolj popularen trend, ki narekuje veliko zelenja v cvetlični dekoraciji, lahko ceno tudi malce zniža.

Fotografiranje & snemanje poroke

Cene fotografiranja profesionalnega poročnega fotografa se gibljejo med 1200€ in 1900€. V to je zajeto celodnevno fotografiranje, foto kotiček, spletna galerija in približno 700 natisnjenih fotografij. Nekaj denarja lahko prihranita, če izbereta izvajalca, ki ob fotografiji ponuja tudi snemanje poroke.

Poročni organizator

Cena poročnega organizatorja je odvisna od tega, koliko pomoči potrebujeta pri načrtovanju vajinega dne. Načrtovalci porok imajo v svoji ponudbi ponavadi različne pakete sodelovanja. Cene organizacije intimne poroke, do 20 svatov, se gibljejo med 500€ in 1000€. Za popolno organizacijo poroke, ki vključuje tudi koordinacijo na poročni dan, bosta odštela med 1300€ in 2500€.

Poročna torta

Strošek poročne torte se obračuna na kos. V povprečju bosta za kos odštela okrog 6€. V ceno je vključena izdelava torte in v večini tudi dostava na poročno lokacijo. Cena se poviša, v kolikor si na slavju zaželita še sladkega kotička z drugimi sladicami.

Ličenje & frizura

Nevesta bo za svoj poročni make up in frizuro v povprečju odštela okrog 200€. V ceno je treba vključiti še ceno poskusnega ličenja in pričeske.

Glasba

Živa glasba med poročnim obredom ima svoj čar. Če se odločita za kombinacijo vokala in klavirja bodo vajini stroški za 2 uri med 500€ in 800€. Povprečna cena najema DJ-ja se giblje med 800€ in 2000€. Najvišja cena sicer vključuje številne dodatke, kot so reflektorji, fotokotički, ognjemet, projekcije ipd. Prav tako 2000€ za večerno zabavo v povprečju obračunajo tudi glasbene skupine.
V sodelovanju z najboljšimi poročnimi ponudniki v Sloveniji smo za vaju pripravili najbolj ugodne cene in privlačne poročne pakete. Kontaktirajta nas in spisali bomo vajino poročno pravljico.

Dovolita, da vama pomagamo z organizacijo nepozabne in brezskrbne poroke

Organizacija porok bel logotip
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.

© Avtorske pravice Organizacija Porok

envelopephone-handsetcrossmenu