Cena poroke: Koliko stane poroka v 2022/2023?

Vse o tem, kateri so glavni stroški na poroki ter kako jih znižati. Koliko stane poroka z 80 svati. Kakšna je cena organizatorke oz. načrtovalke porok. Cena poročne lokacije, cvetja, torte, fotografiranja, in vsega kar še spada zraven.
Hitre povezave

Cena poroke, ki se je udeleži 80 svatov, se v povprečju giblje okrog 10.000€. Znesek se seveda lahko zelo hitro spremeni. Poleg števila povabljenih svatov je cena poroke odvisna od različnih želja glede lokacije, dekoracije, hrane, glasbe in vsega ostalega

Kako zmanjšati vajine poročne stroške?

Cenovni razpon pri ponudnikih enakih poročnih storitev je lahko zelo velik. Izmed večih ponudb izberita pravo za vajino poroko. Nekaj denarja lahko prihranita tudi s poroko izven glavne poročne sezone. Poroke pozimi so lahko precej bolj ugodne, saj takrat ni velikega povpraševanja po storitvah poročnih ponudnikov. Razmislita o številu svatov na vajini poroki. Vama je všeč velika ali bolj intimna poroka? Na ceno poroke vpliva tudi vajina odločitev o najemu DJ-ja ali glasbene skupine ter kakšno poročno cvetje si želita.

Naši poročni organizatorji so polni idej in nasvetov, kako še prihraniti pri svoji poroki. Zaupajta jim višino sredstev, s katerimi razpolagata, mi pa bomo organizirali vajin dan. Vedno bosta vedela, kam je šel kakšen evro.

Glavni stroški za poroko z 80 svati

Koliko denarja bosta porabila za svojo poroko, je odvisno samo od vaju in vajinih želja. Poleg najema lokacije ter hrane in pijače, največji strošek predstavljajo še obleka, prstani in glasba.

Group

Lokacija & catering

Cene poročne pogostitve so zelo različne. Ponavadi se cene poročnih menijev začnejo pri 40€ in nadaljujejo vse do 80€ ali več na osebo. K temu je potrebno prišteti še ceno pijače, približno 50€ na osebo. V večini je najem lokacije ob srednje veliki poroki brezplačen, sicer se najem doplača. Nekatere lokacije nudijo tudi all inclusive ponudbo, kjer je že na začetku jasna končna cena in je hkrati poskrbljeno za zadostno količino hrane in pijače čez cel dan.

V večini je najem lokacije ob srednje veliki poroki brezplačen, sicer se najem doplača. Ponavadi lokacije dodatno računajo najem prostora za izvedbo civilnega obreda. V to ceno vključijo postavitev mize in stolov za ženina in nevesto ter določeno število stolov za svate. V ceno je vključena tudi postavitev državnih simbolov, ki so potrebni pri civilnem obredu in majhna dekoracija tega prostora. V kolikor se bosta torej odločila za civilni obred na lokaciji poročnega slavja oziroma izven uradnih prostorov upravne enote, bosta za to plačala še 175 €, kolikor znaša znesek, ki ga poravnata upravni enoti, v kateri bo poroka potekala.

flowers

Cvetje & dekoracija

V povprečju se cene poročnega šopka gibljejo med 60€ in 150€. Ostala cvetlična dekoracija vaju bo stala dodatnih 2000€. Seveda pa so cene odvisne od vrste in količine rož. Vedno bolj popularen trend, ki narekuje veliko zelenja v cvetlični dekoraciji, lahko ceno tudi malce zniža.

Pri izbranem cvetličarju preverita, ali je mogoče najeti tudi druge elemente poročne dekoracije. Številni imajo namreč v svoji ponudbi tudi najem zelo priljubljenih svetlobnih verig, vaz, sveč in svečnikov ter drugih dekorativnih elementov. Zagotovo vama bo najem dekoracije v kombinaciji z rožami prihranil nekaj denarja in časa.

camera

Fotografiranje & snemanje poroke

Cene fotografiranja profesionalnega poročnega fotografa se gibljejo med 1200€ in 1900€. V to je zajeto celodnevno fotografiranje, foto kotiček, spletna galerija in približno 700 natisnjenih fotografij. Nekaj denarja lahko prihranita, če izbereta izvajalca, ki ob fotografiji ponuja tudi snemanje poroke, a takšnega izvajalca je zelo težko najti, sploh v cenovnem paketu, ki nam ustreza.

wedding-orgenise

Poročni organizator

Cena poročnega organizatorja je odvisna od tega, koliko pomoči potrebujeta pri načrtovanju vajinega dne. Načrtovalci porok imajo v svoji ponudbi ponavadi različne pakete sodelovanja. Cene organizacije intimne poroke, do 20 svatov, se gibljejo med 500€ in 1000€. Za popolno organizacijo poroke, ki vključuje tudi koordinacijo na poročni dan, bosta odštela med 1300€ in 2500€.

cake

Poročna torta

Strošek poročne torte se obračuna na kos. V povprečju bosta za kos odštela okrog 6€. Cena je odvisna od zahtevnosti izdelave in posebnih želja. Velikokrat je treba h končni ceni prišteti tudi strošek dostave torte na lokacijo. Svetujemo vama, da dostavo prepustita svojemu izbranemu slaščičarju, saj vama on tako zagotavlja, da bo torta na poročno lokacijo prišla ob pravem času in kar je še bolj pomembno, v enem kosu. Cena se poviša, v kolikor si na slavju zaželita še sladkega kotička z drugimi sladicami. Ti so vedno bolj priljubljeni in z izbiro dodatnih sladic lahko razveselita tudi tiste svate, ki pri tortah bolj zadržani.

Nevesta bo za svoj poročni make up in frizuro v povprečju odštela okrog 200€. V ceno je treba vključiti še ceno poskusnega ličenja in pričeske. Poskusno ličenje in urejanje frizure zelo priporočamo, saj bo tako nevesta že pred poročnim dnem vedela, kakšen bo njen izgled in na njen dan ne bo kakšnih, predvsem negativnih, presenečenj.

dress

Poročna obleka in prstani

Cene poročnih oblek za ženina in nevesto so zelo različne. Odvisne so od tega, ali bosta obleke samo najela, kupila ali pa mogoče sešila po meri. Cene za najem se lahko gibljejo do približno 800€, za nakup in izdelavo po meri enkrat ali dvakrat več.

Cene poročnih prstanov so prav tako odvisne od vajinih želja. Od števila kamnov, ki jih vstavijo v prstan, od vrste kamnov in seveda materiala, iz katerega so narejeni. Izbirata lahko med poročnimi prstani, ki so že izdelani za namen poroke in jih zlatarji ponujajo v paru, do posameznih prstanov, ki so v seštevku lahko cenejši ali pa si izbereta prstane, ki so v celoti izdelani po vajinih željah. Cene teh so seveda lahko precej višje. Cene poročnih prstanov za par se lahko začnejo že pri 500€. Omejitev pri najvišji ceni skorajda ni.

makeup

Glasba

Živa glasba med poročnim obredom ima svoj čar. Če se odločita za kombinacijo vokala in klavirja bodo vajini stroški za 2 uri med 500€ in 800€. Povprečna cena najema DJ-ja se giblje med 800€ in 2000€. Najvišja cena pri najemu DJ-ja sicer vključuje številne dodatke, kot so reflektorji, fotokotički, ognjemet, projekcije ipd. DJ-ji na poročnih slavjih velikokrat poskrbijo tudi za animacijo oziroma povezovanje programa. Prav tako 2000€ za večerno zabavo v povprečju obračunajo tudi glasbene skupine. Pri najemu glasbenikov za poročno slavje je pomembno, da takoj določite tudi uro začetka in konca zabave.

user-profile-pic
Klemen O
Verified Customer
Karin je odlična planerka poroke. Ima razdelano vso časovnico in pomaga pri organizaciji da se vse spelje kot mora. Pomagala nama je z pripravo poroke na Blejskem gradu, ki je potekala odlično!
user-profile-pic
Saša Prelog
Verified Customer
Aleksandra nama je pomagala pri načrtovanju poroke, kar je bistveno olajšalo cel proces. Vedno sva se lahko zanesla na to, da nama bo pravočasno dala vedeti, da je treba sprejeti neko odločitev, nama sestavila seznam priporočenih izvajalcev, da nama tega ni bilo treba raziskovati. Popolnoma je razumela najino vizijo za poroko in nanjo mislila na vsakem koraku načrtovanja. Predlagala je izboljšave in dodatne dejavnosti in nama pomagala izpolniti najine želje in prilagoditi dan tako, da je nama najbolj ustrezalo. Še največ pa je bila vredna pomoč na dan poroke, saj sva tako lahko popolnoma brez stresa uživala v najinem dnevu, ona pa je mislila na vse, usmerjala izvajalce, popravljala napake, usmerjala goste in mislila na časovnico dneva. Poleg tega je Aleksandra tudi super oseba, s katero sva se odlično razumela in s katero je bilo res prijetno sodelovati tega pol leta, kolikor je trajalo načrtovanje poroke :)
user-profile-pic
Tamara Šijanec
Verified Customer
Pozdravljeni vsi, kateri se kmalu poročite. Če želite najboljšo pomoč pri svoji poroki, najemite Karin weddings & events. Je zanesljiva, polna odličnih idej, odzivna, pogajalska, odlična v izpolnjevanju želja (čudnih, smešnih, neobičajnih), ki jih imamo bodoči mladoporočenci. Torej Karin je vse, kar potrebujete, da bo vaš poročni dan, NAJLEPŠI DAN. Tamara & Stane
user-profile-pic
Francella Aguilar
Verified Customer
They made my commitment a very important and beautiful moment!! ❤️
user-profile-pic
Edina Vehabović
Verified Customer
Sodelovala sva s Petro, ki nama je prihranila marsikatero skrb. Vedno nasmejana, pozitivna, super punca! Hvala Petra za vse!!

Dovolita, da vama pomagamo z organizacijo nepozabne in brezskrbne poroke

Oddaj povpraševanje >
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
© Avtorske pravice Organizacija Porok
Portfeljsko podjetje World Discovery.