Cena poroke: Koliko stane poroka v 2022/2023? ­čĺĽ

Vse o tem, kateri so glavni stro┼íki na poroki ter kako jih zni┼żati. Koliko stane poroka z 80 svati. Kak┼ína je cena organizatorke oz. na─Źrtovalke porok. Cena poro─Źne lokacije, cvetja, torte, fotografiranja, in vsega kar ┼íe spada zraven.

Cena poroke, ki se je udele┼żi 80 svatov, se v povpre─Źju giblje okrog 10.000ÔéČ. Znesek se seveda lahko zelo hitro spremeni. Poleg ┼ítevila povabljenih svatov je cena poroke odvisna od razli─Źnih ┼żelja glede lokacije, dekoracije, hrane, glasbe in vsega ostalega


urska ostanek

Kako zmanj┼íati vajine poro─Źne stro┼íke?

Cenovni razpon pri ponudnikih enakih poro─Źnih storitev je lahko zelo velik. Izmed ve─Źih ponudb izberita pravo za vajino poroko. Nekaj denarja lahko prihranita tudi s poroko izven glavne poro─Źne sezone. Poroke pozimi so lahko precej bolj ugodne, saj takrat ni velikega povpra┼íevanja po storitvah poro─Źnih ponudnikov. Razmislita o ┼ítevilu svatov na vajini poroki. Vama je v┼íe─Ź velika ali bolj intimna poroka? Na ceno poroke vpliva tudi vajina odlo─Źitev o najemu DJ-ja ali glasbene skupine ter kak┼íno poro─Źno cvetje si ┼żelita.

Na┼íi poro─Źni organizatorji so polni idej in nasvetov, kako ┼íe prihraniti pri svoji poroki. Zaupajta jim vi┼íino sredstev, s katerimi razpolagata, mi pa bomo organizirali vajin dan. Vedno bosta vedela, kam je ┼íel kak┼íen evro.

Na┼ía izku┼íena ekipa vama lahko pomaga ob─Źutno zni┼żati ceno poroke

Glavni stroški za poroko z 80 svati

flower big
Koliko denarja bosta porabila za svojo poroko, je odvisno samo od vaju in vajinih ┼żelja. Poleg najema lokacije ter hrane in pija─Źe, najve─Źji stro┼íek predstavljajo ┼íe obleka, prstani in glasba.

Lokacija & catering

Cene poročne pogostitve so zelo različne. Ponavadi se cene poročnih menijev začnejo pri 40€ in nadaljujejo vse do 80€ ali več na osebo. K temu je potrebno prišteti še ceno pijače, približno 50€ na osebo. V večini je najem lokacije ob srednje veliki poroki brezplačen, sicer se najem doplača. Nekatere lokacije nudijo tudi all inclusive ponudbo, kjer je že na začetku jasna končna cena in je hkrati poskrbljeno za zadostno količino hrane in pijače čez cel dan.

V večini je najem lokacije ob srednje veliki poroki brezplačen, sicer se najem doplača. Ponavadi lokacije dodatno računajo najem prostora za izvedbo civilnega obreda. V to ceno vključijo postavitev mize in stolov za ženina in nevesto ter določeno število stolov za svate. V ceno je vključena tudi postavitev državnih simbolov, ki so potrebni pri civilnem obredu in majhna dekoracija tega prostora. V kolikor se bosta torej odločila za civilni obred na lokaciji poročnega slavja oziroma izven uradnih prostorov upravne enote, bosta za to plačala še 175 €, kolikor znaša znesek, ki ga poravnata upravni enoti, v kateri bo poroka potekala.

Cvetje & dekoracija

V povprečju se cene poročnega šopka gibljejo med 60€ in 150€. Ostala cvetlična dekoracija vaju bo stala dodatnih 2000€. Seveda pa so cene odvisne od vrste in količine rož. Vedno bolj popularen trend, ki narekuje veliko zelenja v cvetlični dekoraciji, lahko ceno tudi malce zniža.

Pri izbranem cvetličarju preverita, ali je mogoče najeti tudi druge elemente poročne dekoracije. Številni imajo namreč v svoji ponudbi tudi najem zelo priljubljenih svetlobnih verig, vaz, sveč in svečnikov ter drugih dekorativnih elementov. Zagotovo vama bo najem dekoracije v kombinaciji z rožami prihranil nekaj denarja in časa.

Fotografiranje & snemanje poroke

Cene fotografiranja profesionalnega poročnega fotografa se gibljejo med 1200€ in 1900€. V to je zajeto celodnevno fotografiranje, foto kotiček, spletna galerija in približno 700 natisnjenih fotografij. Nekaj denarja lahko prihranita, če izbereta izvajalca, ki ob fotografiji ponuja tudi snemanje poroke, a takšnega izvajalca je zelo težko najti, sploh v cenovnem paketu, ki nam ustreza.

Poročni organizator

Cena poročnega organizatorja je odvisna od tega, koliko pomoči potrebujeta pri načrtovanju vajinega dne. Načrtovalci porok imajo v svoji ponudbi ponavadi različne pakete sodelovanja. Cene organizacije intimne poroke, do 20 svatov, se gibljejo med 500€ in 1000€. Za popolno organizacijo poroke, ki vključuje tudi koordinacijo na poročni dan, bosta odštela med 1300€ in 2500€.

Poročna torta

Strošek poročne torte se obračuna na kos. V povprečju bosta za kos odštela okrog 6€. Cena je odvisna od zahtevnosti izdelave in posebnih želja. Velikokrat je treba h končni ceni prišteti tudi strošek dostave torte na lokacijo. Svetujemo vama, da dostavo prepustita svojemu izbranemu slaščičarju, saj vama on tako zagotavlja, da bo torta na poročno lokacijo prišla ob pravem času in kar je še bolj pomembno, v enem kosu. Cena se poviša, v kolikor si na slavju zaželita še sladkega kotička z drugimi sladicami. Ti so vedno bolj priljubljeni in z izbiro dodatnih sladic lahko razveselita tudi tiste svate, ki pri tortah bolj zadržani.

Make up & frizura

Nevesta bo za svoj poročni make up in frizuro v povprečju odštela okrog 200€. V ceno je treba vključiti še ceno poskusnega ličenja in pričeske. Poskusno ličenje in urejanje frizure zelo priporočamo, saj bo tako nevesta že pred poročnim dnem vedela, kakšen bo njen izgled in na njen dan ne bo kakšnih, predvsem negativnih, presenečenj.

Poročna obleka in prstani

Cene poročnih oblek za ženina in nevesto so zelo različne. Odvisne so od tega, ali bosta obleke samo najela, kupila ali pa mogoče sešila po meri. Cene za najem se lahko gibljejo do približno 800€, za nakup in izdelavo po meri enkrat ali dvakrat več.

Cene poročnih prstanov so prav tako odvisne od vajinih želja. Od števila kamnov, ki jih vstavijo v prstan, od vrste kamnov in seveda materiala, iz katerega so narejeni. Izbirata lahko med poročnimi prstani, ki so že izdelani za namen poroke in jih zlatarji ponujajo v paru, do posameznih prstanov, ki so v seštevku lahko cenejši ali pa si izbereta prstane, ki so v celoti izdelani po vajinih željah. Cene teh so seveda lahko precej višje. Cene poročnih prstanov za par se lahko začnejo že pri 500€. Omejitev pri najvišji ceni skorajda ni.

Glasba

Živa glasba med poročnim obredom ima svoj čar. Če se odločita za kombinacijo vokala in klavirja bodo vajini stroški za 2 uri med 500€ in 800€. Povprečna cena najema DJ-ja se giblje med 800€ in 2000€. Najvišja cena pri najemu DJ-ja sicer vključuje številne dodatke, kot so reflektorji, fotokotički, ognjemet, projekcije ipd. DJ-ji na poročnih slavjih velikokrat poskrbijo tudi za animacijo oziroma povezovanje programa. Prav tako 2000€ za večerno zabavo v povprečju obračunajo tudi glasbene skupine. Pri najemu glasbenikov za poročno slavje je pomembno, da takoj določite tudi uro začetka in konca zabave.

Dovolita, da vama pomagamo z organizacijo nepozabne in brezskrbne poroke

Organizacija porok bel logotip
Zaupajta nam na─Źrtovanje vajinega poro─Źnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed ─Źudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poro─Źnimi paketi ali pa se odlo─Źita za poro─Źni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim ┼żeljam.

┬ę Avtorske pravice Organizacija Porok

Navigacija

chevron-downchevron-right