Poroka na prostem

Kronajta svojo ljubezen v objemu narave, s poroko na prostem. Na prostem se lahko poročita skorajda povsod. Najboljše poročne lokacije vama ponujajo možnost civilnega obreda in poročnega slavja na prostem, a so vedno pripravljene tudi na vremenska presenečenja. V kolikor se želita poročita še cerkveno, je zelo prikladno, da je v bližini vajine poročne lokacije tudi kakšna cerkvica.

do 100 oseb
€€

Wellness Hotel Montis

Doživita svoj prvi poljub kot mož in žena sredi Krajinskega parka Golte. Privoščita si poroko s čudovitim razgledom.
Več informacij
do 40 oseb
€€

Vila Triglav

Izpovejta si ljubezen s pogledom na mogočne gore in jezero Jasna. Vila Triglav je sodobna vila sredi neokrnjene narave, primerna za tiste, ki si želite intimne poroke.
Več informacij
do 70 oseb
€€

Vila Široko

Sredi Šaleške doline stoji romantična rezidenca z imenom Vila Široko. Z bogato zgodovino prežeta primestna vila je popolna lokacija za vajino magično in intimno poroko.
Več informacij
do 70 oseb
€€

Vila Bled

Vila Bled stoji v mirnem parku ob Blejskem jezeru. Nekoč je služila kot predsedniška palača, danes pa lahko gosti vajino elegantno in ekskluzivno poroko.
Več informacij
do 150 oseb
€€

Tri lučke

Posestvo Tri lučke vama omogoča poročno slavje sredi narave, s pogledom na vinograde. Na terasi s čudovitim razgledom se je mogoče osvežiti tudi v bazenu.
Več informacij
do 120 oseb
€€

Skedenj 2

Skedenj 2 stoji ob potočku sredi gozda. Čudovita lesena zgradba ponuja prostor za romantično in intimno podeželsko poročno slavje.
Več informacij
do 200 oseb
€€

Skedenj

Skedenj stoji na samotnem polju in je idealna lokacija, če si želita poroke v naravi, kjer si tradicija in domačnost podata roke.
Več informacij
do 150 oseb
€€

Rimske terme

Preživita svoj poročni dan v objemu magičnih rimskih vrelcev.
Več informacij
do 100 oseb
€€€

Rezidenca Ortus

Slovenska Istra skriva idealen butični hotel, kjer bo vajin poročni dan prežet z vonjem borovcev, oljk in vinogradov.
Več informacij
do 50 oseb
€€

Razgledi z Vrha

Izberita poročno lokacijo le streljaj od prestolnice, ki vama poleg popolne zasebnosti ponuja čudovite razglede na okoliško pokrajino. Poročita se sredi neokrnjene narave.
Več informacij
do 90 oseb
€€

Rajski Otok

Čudovita poroka sredi narave. Zapečatita svojo ljubezen na Rajskem otoku in si privoščita intimno poročno slavje.
Več informacij
do 150 oseb
€€

Prostor “pod zvezdami”

Združita poroko v naravi in eleganco ter se zaobljubita pod zvezdami.
Več informacij
do 300 oseb
€€

Posestvo Frjan

Poročita se v zavetju ekološke kmetije, sredi neokrnjene narave Polhograjskega hribovja.
Več informacij
do 240 oseb
€€

Posestvo Brdo pri Kranju

Posestvo Brdo pri Kranju se lahko pohvali s prepletom prelepega parka, čudovitega ambienta in brezhibnih storitev. Je ena najbolj priljubljenih poročnih lokacij v Sloveniji.
Več informacij
do 200 oseb
€€

Orehov Gaj

Le streljaj od središča prestolnice se skriva posestvo, ki pričara magično poročno slavje v naravi.
Več informacij
do 120 oseb
€€

Lavender Hill eco resort

Lokacija v objemu narave sredi Savinjske doline. Z ekskluzivnim najemom ponuja popolno intimo. Mogočen skedenj ji daje pridih domačnosti.
Več informacij
do 130 oseb
€€

Kmetija Na Lanišah

Pristen kozolec s pridihom domačnosti poskrbi za vajino popolno poroko sredi neokrnjene narave.
Več informacij
do 150 oseb
€€

Klet penin Istenič

Nazdravita svoji poroki na posestvu Kleti penin Istenič. Čudovita pokrajina bizeljskih vinogradov bo vajinemu poročnemu dnevu postavila piko na i.
Več informacij
do 160 oseb
€€€

Kempinski Palace Portorož

Hotel s 5 zvezdicami ponuja luksuzne poroke na obali. Prepustita se mediteranskemu vzdušju in odlični istrski kulinariki.
Več informacij
do 120 oseb
€€

Hotel Rozka

Poročita se nad oblaki. Najvišja poročna lokacija v Sloveniji čaka na vaju v vseh letnih časih. Še posebej magična bo vajina zimska poroka.
Več informacij
do 70 oseb
€€

Hotel Piran

Privoščita si s soncem obsijano poroko, le nekaj korakov od morja. Čudovita terasa nad najbolj romantičnim mestom v Sloveniji čaka na vaju.
Več informacij
do 150 oseb
€€

Hotel Krvavec

Doživita svojo poročno pravljico na Krvavcu. Magična poroka vaju tam čaka tako poleti, kot tudi pozimi.
Več informacij
do 160 oseb
€€

Hiša posebne sorte

Hiša posebne sorte leži ob kraški vinski cesti, v kraju z imenom Kodreti. Z ekskluzivnim najemom celotne lokacije, lahko pri njih doživita svojo sanjsko poroko.
Več informacij
do 200 oseb
€€

Green Valley Glamping

Vikend poroka sredi narave. Privoščita si neomejeno zabavo in nedeljsko sproščanje ob bazenu.
Več informacij
do 90 oseb
€€€

Gredič

Majhen dvorec Gredič stoji sredi Goriških brd. Obdan z vinogradi in sredozemskim vremenom je popolna izbira za poročni dan.
Več informacij
do 150 oseb
€€€

Grand Hotel Toplice

V Grand Hotelu Toplice se lahko pohvalijo s skoraj 100-letno tradicijo prirejanja porok. Privoščita si poroko tik ob obali Blejskega jezera.
Več informacij
do 55 oseb
€€

Grad Strmol

Grad Strmol je postavljen v romantično naravo in je kot naročen za poročne obrede in manjša slavja. Privoščita si poročno noč v butičnem grajskem hotelu.
Več informacij
do 60 oseb
€€€

Grad Otočec

Uresničita svojo poročno pravljico na Gradu Otočec. Romantično okolje gradu in narave vama z vrhunskimi storitvami omogoča čudovit poročni dan.
Več informacij
do 150 oseb
€€

Grad Mokrice

Svoj poročni dan v celoti preživita na enem mestu. Grad Mokrice vama pričara poroko v grajskem vzdušju ali pa čudovito poroko v naravi.
Več informacij
do 130 oseb
€€

Gostilna Janc - Jančev kozolec

Romantična poroka pod kozolcem. Izberita pristno slovensko gostilno z vrhunsko domačo hrano.
Več informacij
do 100 oseb
€€

Galerija okusov

Galerija okusov stoji v baročnem parku dvorca Novo Celje, kjer je pod krošnjami mogočnih dreves mogoče prirediti mistične in čarobne poroke.
Več informacij
do 170 oseb
€€€

Dvorec Zemono

S čudovitim razgledom po Vipavski dolini lahko usodni “da” izrečeta na idiličnem dvorcu Zemono. Dvorec za svojimi zidovi skriva veliko zgodovine, a je hkrati pripravljen na vajino prihodnost.
Več informacij
do 180 oseb
€€

Dvorec Štatenberg

Dvorec na obrobju haloških gričev velja za eno najbolj priljubljenih poročnih lokacij pri nas. Naj očara tudi vaju.
Več informacij
do 100 oseb
€€

Dvor Jezeršek

Dvor Jezeršek je intimen prostor za romantično poroko v objemu Kamniško - Savinjskih Alp. Tukaj si roko podajata tradicija in sodobnost, pohvalijo pa se lahko tudi z izvrstno kulinariko.
Več informacij
do 150 oseb
€€

Celjski grad & Hotel Celeia

Svojo poročno pravljico spišita na romantičnem Celjskem gradu, v Hotelu Celeia nadaljujta s poročnim slavjem in prvo poročno nočjo.
Več informacij
do 90 oseb
€€

Blejski grad

Tudi vajina poroka lahko nosi pridih kraljeve poroke. Na mogočni pečini nad Blejskim jezerom bosta ustvarjala čudovite spomine in še bolj magične poročne fotografije.
Več informacij
do 300 oseb
€€

Bistro Švicarija

Poročita se sredi prestolnice, kjer v parku Tivoli stoji edinstvena lokacija za prestižne poroke.
Več informacij
do 120 oseb
€€

Belvedere Resort

Doživita pravo morsko poroko z najlepšim razgledom na slovenski obali.
Več informacij
do 35 oseb
€€

ASA Residence

Doživita pravo kraško poročno pravljico na intimnem poročnem slavju. Zavetje kraške vasice je prava izbira za majhno butično poroko.
Več informacij

Zakaj poroka na prostem?

Med bodočimi mladoporočenci vedno bolj priljubljena postaja poroka na prostem. Na takšni poroki del slavja, ponavadi je to obred in pogostitev, pripravimo v naravi, del pa v notranjih prostorih. Seveda pa je mogoče najti tudi lokacijo, kjer poročno slavje v celoti opravita v naravi. V tem primeru bo vajin poročni dan malce večji organizacijski zalogaj, a s poročnim organizatorjem to ne bo težava. Lahko se namreč zgodi, da bosta morala poskrbeti za čisto vse. Od sedišč in omizij za večerjo, do dekorativnih elementov, cateringa, plesišča in ostalega. Najem opreme je neizbežen.
Poroka na prostem je seveda najbolj priljubljena izbira sredi poletja. Čudovita narava, romantičen vetrič in sončni zahod v najlepših barvah. To je popolna slika poroke v naravi. A to se lahko hitro spremeni, če nam jo zagode vreme. Na tem mestu je zelo prikladno, da izbereta lokacijo, ki vama omogoča, da poročno večerjo in zabavo ter v skrajnem primeru tudi obred, opravita v notranjih prostorih. Potrebujeta torej dober načrt B.
Dobro pa je pomisliti tudi na svoje svate, ko vročina vztraja in to ne samo na plesišču. V zavetju dreves je zabava vedno najboljša izbira, a ko sonce ne pojenja, je za svate potrebno dobro poskrbeti. Na vajin vroč poletni dan jim namesto darilc lahko podarita pahljače ali bele senčnike. Ti bodo uporabni tudi v poletni nevihti. Namesto sladkega kotička poskrbita za sladolednega, dodajta še ledeno kavo in osvežilne koktajle. Lahko pa si privoščita kar poroko ob jezeru ali bazenu. Ne pozabita ženskega dela gostov obvestiti, da gre za poroko v naravi, da bodo izbrale primerno obutev. Sicer pa tudi povsem svečana toaleta na poroki v naravi ni potrebna. Na poroko na prostem lahko vključita še hišne ljubljenčke.
Izberita pravo poročno lokacijo za vaju, ki ponuja bujno naravo za romantično kuliso. Pri dekoraciji izkoristita lepoto narave, ki vaju obdaja. Za poroko v naravi je zagotovo najbolj primeren vintage ali pa rustikalen stil poroke, a tudi eleganca ne rabi manjkati. Zelo priljubljene so še tematske poroke. Pri idejah pa lahko imata skorajda proste roke.
Slovenija zaradi svoje prelepe narave ponuja res veliko lokacij za poroko na prostem. Civilno poroko v naravi ter vsaj pogostitev ponujajo tako gradovi, kot razkošne vile, velika posestva, mogočni skednji, tradicionalni kozolci in še bi lahko naštevali. Težko se bo odločiti, a treba se bo odločiti hitro. Lokacije, ki omogočajo točno takšne poroke, so namreč najbolj zaželene poročne lokacije pri nas.
Najdita svojo sanjsko poročno lokacijo s čudovito naravo za popolno poročno kuliso. Izberita takšno, ki bo izpolnila vajine poročne sanje in vama priskrbela neopisljive občutke, ki vaju bodo na poročni dan prevevali. Privoščita si dih jemajočo poroko, ki ji ne bo več enake.

Dovolita, da vama pomagamo z organizacijo nepozabne in brezskrbne poroke

Organizacija porok bel logotip
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.

© Avtorske pravice Organizacija Porok

envelopecross