Barva leta 2022 je …

Znana je barva leta 2022, ki naj bi najbolj zaznamovala letošnje leto.
Hitre povezave
Objavljeno 27 decembra, 2021
Posodobljeno 29 marca, 2024

Novo leto, nova barva. Tako pravijo pri Pantonu, kjer vsako leto določijo barvo, ki ga bo zaznamovala na vseh področjih, tudi poročnem. Leto 2022 je tako leto barve poimenovane Very Peri. Pri Pantonu so barvo opisali nekako takole: to je barva, ki je mešanica modre in vijolične z rdečim podtonom. Je močna in energična barva. Vliva nam upanje v boljšo prihodnost. Barva predstavlja brezskrbno samozavest in drznost ter je zelo kreativna. 

Na tem mestu pa lahko pogledamo še k psihologiji barv. Modra odraža predanost, vijolična spoštovanje in rdeča, seveda, ljubezen. Very Peri nas pelje lepši prihodnosti naproti in je tako odlična popotnica za zakonsko življenje. 

Kako torej barvo leta 2022 vključiti v vajin dan? 

Najprej naj povemo, da so enotne barve na vajin poročni dan zelo dobrodošle. Verjetno sta si že zamislila, da bi določene elemente vajine poroke popestrila z barvami. Prvi element, pri kateri že lahko uporabita izbrano barvo, so zagotovo tiskovine oziroma poročna vabila. In pri teh lahko torej uporabita barvo Very Peri. Pri drugih elementih točno te barve verjetno ne bo mogoče uporabiti, saj jo bo zelo težko najti, sploh pri naravnih elementih, a zato takrat pridejo na vrsto njene variacije oziroma različni odtenki. Seveda pa je mogoče barvo leta oziroma njene odtenke čudovito kombinirati z drugimi barvami. Pri Pantonu so že predlagali nekaj barvnih palet, kjer se Very Peri čudovito dopolnjuje z ostalimi barvami. Uporabite jo lahko v kombinaciji s pastelnimi barvami gline ali vrtnice, s svetlimi barvami narave ali nežnimi zemeljskimi toni.

barva vijolicna na poroki

Sicer pa lahko barvo leta oziroma njene odtenke poleg vabil uporabita še za preostale tiskovine, oblačila oziroma posamezne kose, kot so npr. ženinova kravata ali obleke družic. Če bosta pri dekoraciji uporabila kose tkanin, so ti prav tako lahko v vajini izbrani barvi. Barvo uporabita tudi za balone, sveče ali prav posebno osvetlitev. Ne pozabita tudi na sladki kotiček, kjer lahko slaščičar pripravi prav posebne sladice dekorirane z vajino barvo, npr. macrone ali torto. Ne smemo pa seveda pozabiti niti na cvetlice. Barvo Very Peri oziroma njene odtenke lahko vključita v naprsne šopke, nevestin šopek in vedno priljubljeni slavnostni obok. Narava nam sama ponuja čudovite cvetlice modrih oziroma vijoličnih odtenkov. Uporabita lahko sivko, španski bezeg, hortenzije itd. 

Nekaj idej, kako barvo leta 2022 ali pa njene odtenke vključiti v vajino poroko, pa najdeta tudi na našem Pinterestu. Vabljena k brskanju in nabiranju idej.

O avtorju

Ostali Blogi

Restavracija Nebo: Poročno doživetje z najlepšim sončnim zahodom v Ljubljani

Jedro Ljubljane, kjer se v vsakem kotičku občuti preplet zgodovine in kulture, je kot nalašč za nepozaben poročni dan. Slikov...
6 min branja
Preberi več

Kako izbrati pravega poročnega florista?

Poroka je najbolj pomemben dan vajinega življenja. Želita si, da bi bil dan popoln in točno takšen, kot sta si ga zamislila. Z...
3 min branja
Preberi več

Praznične sobote so po novem tudi poročne sobote

Sobota je najbolj popularen dan v tednu za poroko, od decembra 2021 pa se je možno poročiti tudi na praznične oz. dela proste s...
1 min read
Preberi več
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
© Avtorske pravice Organizacija Porok
Portfeljsko podjetje World Discovery.