Praznične sobote so po novem tudi poročne sobote

Sobota je najbolj popularen dan v tednu za poroko, od decembra 2021 pa se je možno poročiti tudi na praznične oz. dela proste sobote.
Hitre povezave
Objavljeno 24 decembra, 2021
Posodobljeno 29 marca, 2024

Že od nekdaj najbolj priljubljen dan v tednu za poročne obrede in slavja ostaja sobota. V Sloveniji praktično ne mine sobota, ko nekdo nekje svoji drugi polovici ne bi izrekel besede “da”. Oziroma do sredine letošnjega decembra se je izjemoma lahko zgodilo, da se kakšno soboto ni poročil noben par. Razlog je bil v pravilniku o sklepanju zakonske zveze, ki ni dovolil porok na soboto, ki so praznične ali dela proste. A kot rečeno, se je to z decembrom 2021 spremenilo. Še vedno po pravilniku velja, da se v Sloveniji ni mogoče poročiti na praznični oziroma dela prosti dan, v kolikor to ni sobota.

Poenostavljeno povedano to pomeni, da se bosta lahko sedaj poročila tudi na soboto, ki je praznična. In prva takšna priložnost prihaja že na letošnji božič, 25. decembra ter novoletni dan, 1. januarja 2022. V letu 2022 bo priložnost za praznično poroko še v soboto, 25. junija na dan državnosti.

Praznična poroka
O avtorju

Ostali Blogi

Restavracija Nebo: Poročno doživetje z najlepšim sončnim zahodom v Ljubljani

Jedro Ljubljane, kjer se v vsakem kotičku občuti preplet zgodovine in kulture, je kot nalašč za nepozaben poročni dan. Slikov...
6 min branja
Preberi več

Kako izbrati pravega poročnega florista?

Poroka je najbolj pomemben dan vajinega življenja. Želita si, da bi bil dan popoln in točno takšen, kot sta si ga zamislila. Z...
3 min branja
Preberi več

Barva leta 2022 je …

Znana je barva leta 2022, ki naj bi najbolj zaznamovala letošnje leto.
3 min branja
Preberi več
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
© Avtorske pravice Organizacija Porok
Portfeljsko podjetje World Discovery.