Kako izbrati pravega poročnega florista?

Kako izbrati idealnega poročnega florista: podrobni koraki do popolne cvetlične dekoracije za vaš neponovljivi, čarobni in posebni poročni dan.
Hitre povezave
Objavljeno 17 avgusta, 2023
Posodobljeno 6 maja, 2024

Poroka je najbolj pomemben dan vajinega življenja. Želita si, da bi bil dan popoln in točno takšen, kot sta si ga zamislila.

Zato morata izbrati prave ponudnike, ki bodo prisluhnili vajinim željam in poskrbeli, da bo poroka dan, ki vama bo za vedno ostal v čudovitem spominu.

Tako kot je potrebno zaupati vsem ostalim poročnim ponudnikom, je enako tudi pri poročnem floristu. Želita si nekoga, ki mu lahko povsem zaupata, da bo znal prebrati in upoštevati vajine želje, uskladil barvne odtenke in kombinacije barv uskladil s pravim izborom cvetja.

Poroka

Zato je danes Metka iz Sanjskega šopka, profesionalna dizajnerka poročnih kreacij z ogromno izkušnjami tudi iz tujine, sestavila pet korakov, ki vama bodo pomagali, kako poiskati pravega poročnega florista za vajin poročni dan.

1) Preverita družbena omrežja potencialnih poročnih floristov

Vse se odvija na družbenih omrežjih, predvsem na njih svoje umetnine delijo tudi ponudniki, ki želijo pritegniti svoje bodoče stranke. Objavljene fotografije poročnih floristov vama bodo dale občutek, kakšen je stil in način dekoracij, ki jih poročni florist kreira. Prav tako vama družbena omrežja prinesejo informacijo, kako aktivna, prilagodljiva in iznajdljiva ekipa stoji za imenom poročnega florista.

2) Razišči stile, ki jih kreira poročni florist

Poiščita florista, katerega delo vama je všeč. Ne izbrati florista samo zato, ker je trenutno najbolj znan in moderen, ampak izberita tistega, ki ustreza vajinemu stilu in ostalim elementom poroke. Naj vama bo njegovo delo všeč, saj bosta tako najlažje skombinirala vajine želje in ideje skupaj s floristovimi predlogi.

3) Poročnega florista kontaktiraj za sestanek

Prebrskala sta celoten Instagram, si nabrala priporočila znancev, a še vedno nista povsem odločena, komu bi zaupala tako pomembno nalogo, kot je kreiranje poročne dekoracije. Ko najdeta florista, ki vama je všeč, ga kontaktirajta in se dogovorita za sestanek. Po krajšem klepetu bosta tako vidva kot tudi florist ugotovila, ali se ujamete stilsko in energetsko. Da bosta kreiranje lahko zaupala floristu, je to poleg stila kreiranja zelo pomemben člen zaupanja, saj se morajo vaše energije ujeti – le tako bo komunikacija odkrita in sproščena.

Poroka

4) S floristom delita čim več informacij in želja

Preden se florist loti dela, potrebuje vse informacije v zvezi s poroko. Če je pravi poročni florist, vaju ne bo spraševal samo po končnih idejah, ampak bo na podlagi lokacije poroke, stila poročnih oblek in vajinih želja, postregel z idejami o cvetličnih dekoracijah. Vajina naloga pa je, da mu priskrbita vse te informacije in z njim delita svoje želje.

5) Iskreno se pogovorita z njim o proračunu

Imata veliko želja in idej, želela bi imeti ogromno različnih dekorativnih elementov, a sta omejena s proračunom. Z izbranim poročnim floristom se pogovorita o proračunu, ki ga imata namenjenega za poročno dekoracijo, saj boste le tako lahko skupaj poiskali najboljše ideje in rešitve v okviru vajinih finančnih zmožnosti.

Poroka

Predvsem pa je pomembno, da mu zaupata, se prepustita njegovemu znanju, idejam in kreativi ter mu čim manj gledata pod prste. A verjemita, če sta izbrala pravega poročnega florista, se morata na dan poroke pustiti presenetiti. Zaupajta, da bo vse, kot sta si zaželela oz. še lepše.

O avtorju

Ostali Blogi

Restavracija Nebo: Poročno doživetje z najlepšim sončnim zahodom v Ljubljani

Jedro Ljubljane, kjer se v vsakem kotičku občuti preplet zgodovine in kulture, je kot nalašč za nepozaben poročni dan. Slikov...
6 min branja
Preberi več

Kako izbrati pravega poročnega florista?

Poroka je najbolj pomemben dan vajinega življenja. Želita si, da bi bil dan popoln in točno takšen, kot sta si ga zamislila. Z...
3 min branja
Preberi več

Praznične sobote so po novem tudi poročne sobote

Sobota je najbolj popularen dan v tednu za poroko, od decembra 2021 pa se je možno poročiti tudi na praznične oz. dela proste s...
1 min read
Preberi več
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
© Avtorske pravice Organizacija Porok
Portfeljsko podjetje World Discovery.