Kako izdelati unikatna poročna vabila za vajino poroko?

Vse o tem kako napisati in oblikovati poročna vabila katerim nihče ne bo mogel reči “ne”.
Hitre povezave
Objavljeno 14 julija, 2020
Posodobljeno 29 marca, 2024

Poročna vabila, ki jih bosta poslala svojim svatom, so njihov prvi stik z vajino poroko in prvi vpogled v poročni dan. Izgled poročnih vabil lahko narekujeta izbrana tema vajine poroke in poročna lokacija. Sta se odločila za organizacijo poroke na prostem v objemu narave? Vintage stil z veliko čipke? Ali bolj urbano, moderno poroko? Katera barva bo prevladovala na vajinem poročnem dnevu?

Vse to so vprašanja, ki vama jih bo zastavil vajin oblikovalec poročnih tiskovin. Če pa sta se odločila, da jih bosta naredila sama, si ta vprašanja zastavita tudi sama. Prav in lepo je, da ima vajina poroka rdečo nit, ki jo je mogoče opaziti v vseh vidikih poročnega dne.

Imejta v mislih, da so tudi vabila za poroko del dekoracije in da se bo njihov stil odražal v vseh ostalih morebitnih tiskovinah, ki sta jih izbrala.

Vabilo iz organizacije poroke

Kdaj poslati vabila?

Vabila pošljita, ko bosta izbrala datum, uro in lokacijo vajine poroke. To so najbolj pomembne informacije. V kolikor teh informacij še nimata, vesta pa vsaj za datum, lahko pošljeta tudi t.i. “save the date” kartice. Te postajajo vedno bolj priljubljene oziroma so zelo priporočljive za poletne poroke.

Lahko se namreč zgodi, da nekateri izmed vajinih svatov hitro načrtujejo svoj letni dopust in zato jih želita pravočasno spomniti, da si naj rezervirajo določen datum. Vse ostale informacije jim pošljeta kasneje, lahko tudi samo nekaj tednov pred poroko.

Kaj napisati na vabilo?

Vsako vabilo naj vsebuje najbolj pomembne informacije, kot so vajini imeni, datum in čas ter kraj poroke. Na vabilo lahko vključita tudi časovnico poročnega dne, informacijo o tem, kam in do kdaj potrditi udeležbo, mogoče tudi zemljevid do poročne lokacije.

V kolikor sta si zaželela posebnih daril, lahko brez skrbi tudi to vključita v besedilo poročnega vabila. Imejta pa v mislih, da preveč informacij vseeno ni priporočljivo. Pomembno je, da je besedilo na vabilu dobro vidno, izčrpno in ne preveč formalno. Tudi vajin dan bo bolj sproščen, kot formalen.

Vabilo lahko popestrita z vajino fotografijo, citatom, monogramom, logotipom itd. Možnosti je res veliko.

Bodita izvirna, naredita popolnoma personalizirana vabila

Atraktivnih in izvirnih idej za izgled poročnih vabil ne manjka. Pomislita na stvari, ki so vama skupne oziroma blizu in bi jih rada vključila v svoj poročni dan.

Rada potujeta? Vabila oblikujta v obliki letalskih vozovnic ali pa vključita kraje, ki sta jih skupaj že obiskala. Obožujeta glasbo in koncerte? Vajino vabilo je lahko oblikovano kot koncertna vstopnica, namesto naprsnih šopkov pa svatom okrog zapestja zavežita papirnate zapestnice, tako kot na koncertu. Sta ekološko zelo osveščena? Natisnita vabila na recikliran papir. Sta ljubitelja morja in vsega kar je povezano z njim? Vabilo dostavita kot sporočilo v steklenici.

Poročno vabilo lahko oblikujeta tudi kot sestavljanko ali magnetek za hladilnik. Bodita kreativna pri obliki in materialu vabil. Uporabita lahko tudi pleski steklo ali pa les. Malce drugačno poročno vabilo je vabilo v obliki časopisa. Primerno je za poroke, na kateri boste menjali več lokacij oziroma bo glede programa zelo pestra.

Vabilo v obliki časopisa za popolno poroko

V »časopisno vabilo« lahko napišeta vse informacije o lokacijah in urniku poroke, o prenočiščih za svate ipd. Vključita lahko tudi kakšno svojo zgodbo, o tem kako sta se spoznala ali zaročila in pa fotografije. V kolikor sta vidva in vajini svatje vešči elektronskega komuniciranja, lahko vabilo “pošljeta” kot spletno stran.

Svate na poroko povabita kar preko elektronske pošte, kjer prilepita naslov svoje spletne strani. Na njej so prav tako vse pomembne informacije, istočasno pa dodajta še zemljevid do vajine poročne lokacije. Z anketo jih povprašajta o željah po različnih menijih (vegetarijanski, brez glutena ipd.), povabljenci lahko dodajo še kakšno glasbeno željo za DJ-ja ali glasbeno skupino in kar preko spleta potrdijo svojo udeležbo. Takšne vrste vabilo je zelo primerno, če bosta na poroko povabila veliko svatov iz tujine. Tako ne bosta tvegala, da se vabilo izgubi na poti do cilja.

Idej, kako naj izgledajo poročna vabila za organizacijo popolne poroke, je ogromno. Najdita oziroma ustvarita vabilo, ki vama bo pisano na kožo. Ko ga bosta poslala oziroma dostavila osebno, pa bosta že začutila tiste prve metuljčke v trebuhu oziroma mravljince po telesu, ki vaju bodo preplavili na poročni dan. Ta bo namreč z oddajo vabil že zelo blizu.

O avtorju

Ostali Blogi

Restavracija Nebo: Poročno doživetje z najlepšim sončnim zahodom v Ljubljani

Jedro Ljubljane, kjer se v vsakem kotičku občuti preplet zgodovine in kulture, je kot nalašč za nepozaben poročni dan. Slikov...
6 min branja
Preberi več

Kako izbrati pravega poročnega florista?

Poroka je najbolj pomemben dan vajinega življenja. Želita si, da bi bil dan popoln in točno takšen, kot sta si ga zamislila. Z...
3 min branja
Preberi več

Barva leta 2022 je …

Znana je barva leta 2022, ki naj bi najbolj zaznamovala letošnje leto.
3 min branja
Preberi več
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
© Avtorske pravice Organizacija Porok
Portfeljsko podjetje World Discovery.