12 stvari, ki jih bosta na poročni dan verjetno pozabila

Teh 12 stvari ne smete pozabiti pri organizaciji vajinega poročnega dneva.
Hitre povezave
Objavljeno 27 julija, 2020
Posodobljeno 29 marca, 2024

Organizacija poroke ni enostavna naloga. Ne glede na to, ali se bosta poročnega načrtovanja lotila sama ali vama bo pomagala poročna agencija in načrtovalka porok, vajin poročni dan naj bo dobro premišljen. Tukaj je 12 stvari, na katere na svoj poročni dan ne smeta pozabiti:

Hrana

Trema bo na vajin poročni dan naredila svoje. Verjetno ne bosta imela velikega apetita, a na hrano ne smeta pozabiti. Zjutraj si privoščita dober in obilen zajtrk, da bosta polna energije. Potem pa vedno, ko bodo jedli vajini svatje, tudi sama kaj prigriznita. Zelo sta se potrudila, da sta izbrala najboljši meni za vajine svate, ne pozabita si ga privoščiti še sama.

Voda

Steklenička vode naj bo vedno v vajini bližini. Glavobola zaradi dehidracije na poročni dan ne potrebujeta.

Torbica za »prvo pomoč«

Pripravita majhno torbico, v katero spravita obliže za žulje, tablete proti glavobolu in deodorant, da bosta vedno sveža. Ne pozabita na najljubši parfum, nekaj ličil ter lasnic za popravek frizure. Tudi osvežilni robčki so dobrodošli in pa seveda navadni robčki za solze sreče.

Zaščita pred soncem

Na sončni dan ne pozabita na senčnik. Prišel vama bo prav, če bosta imeli poroko na prostem bosta dolgo stala nekje na soncu, hkrati pa bo odlična zaščita pred nepričakovano osvežilno ploho. Če se poleti poročita v naravi bo dobrodošel tudi repelent proti komarjem in krema z zaščitnim faktorjem.

Rezervna oblačila in obutev

Na rezervno obutev ne smeta pozabiti. Tekom poročnega dne se preobujta v nekaj bolj udobnega, da bosta lahko preplesala celo noč. Hkrati se lahko tudi preoblečeta. V kolikor se na poroko ne bosta pripravljala doma, pomislita tudi na oblačila, ki jih bosta oblekla med pripravami. S seboj vzemita še oblačila za naslednji dan, če bosta na poročni lokaciji tudi prespala.  

Poročna obleka

Ko se bosta na poročnem slavju preoblekla v bolj udobna oblačila, ne pozabita poročnih oblek pospraviti na varno. Naj ne ležijo na zadnjih sedežih vajinega avtomobila. Zadolžita svojo pričo, prijateljico ali starše, da poskrbijo zanjo, vidva pa se hitro vrnita na zabavo. V primeru, da sta najela poročno organizatorko lahko to uredi tudi ona.

Poročna obleka na vratih

Osebni dokumenti

Marsikatera upravna enota od bodočih mladoporočencev tik pred obredom zahteva, da pokažejo osebne dokumente. Enako velja tudi za vajine priče. Dokumente imejte pri civilnem obredu torej nekje blizu. 

Dodaten spomin

Če želita, da so na poročnih fotografijah ovekovečena tudi vajina vabila, ki sta jih poslala svatom, jih vzemita zraven. Tudi fotografu bo všeč, da bo za vaju lahko dokumentiral še ta detajl.

Škatlica za prstane

Poročni prstani naj v škatlici na varnem počakajo do obreda. V kolikor si želita fotografij prstanov, še preden si jih natakneta, bo fotograf hvaležen, da sta s seboj vzela škatlico.

Poročni prstani v škatlici s srckom Mr in Mrs

Pomoč na poročni dan

Določita nekoga, ki bo namesto vaju odgovarjal na vsa vprašanja svatov. Kam in kdaj predati darila? Kje je stranišče? Kdaj bo postrežena kavica? Vse to so vprašanja, katerih odgovori zanimajo marsikaterega svata. Na njih bo z veseljem odgovarjala in svetovala poročna organizatorka. V kolikor je nimata, pa določita nekoga med svati, ki bo imel vse odgovore in bo hkrati komuniciral tudi z vsemi sodelujočimi na vajinem poročnem dnevu.

Kam pospraviti darila

Ko vama bodo svatje podarili darila, jih je potrebno nekam pospraviti. Zadolžita lahko svoje starše, pričo ali pa bo to naredila vajina poročna organizatorka. Darila naj spravijo na varno mesto, za katero vedo samo oni. Tam lahko počakajo do trenutka odhoda ali pa jih že prej odpeljejo domov.

Kaj pa se dogaja doma

Ne pozabita na hišnega ljubljenčka, ki vaju čaka doma. Odsotna bosta ves dan ali še dlje, vsi bližnji bodo z vama na poročnem slavju. Zadolžita nekoga, ki ga bo doma nahranil, mu delal družbo in ga peljal na sprehod. Tudi vidva bosta mirnejša, ker bo v dobrih rokah.

Naj vajin poročni dan poteka popolnoma sproščeno. Večino skrbi vama lahko odvzame poročna organizatorka tudi z delno organizacijo poroke, sicer pa lahko mirno zadolžita tudi koga od bližnjih. Z veseljem bodo pomagali.

Pa še to … ne pozabita si vzeti nekaj časa tudi zase. Celoten dan se bo vrtel okrog vaju, okrog vajinega najbolj intimnega in zaljubljenega trenutka. Vzemita si pet ali deset minut samo zase in pobegnita v gozd, skrijta se za vogal in resnično dojamita, da sta sedaj mož in žena. Teh trenutkov ne bosta nikoli pozabila.

O avtorju

Ostali Blogi

Restavracija Nebo: Poročno doživetje z najlepšim sončnim zahodom v Ljubljani

Jedro Ljubljane, kjer se v vsakem kotičku občuti preplet zgodovine in kulture, je kot nalašč za nepozaben poročni dan. Slikov...
6 min branja
Preberi več

Kako izbrati pravega poročnega florista?

Poroka je najbolj pomemben dan vajinega življenja. Želita si, da bi bil dan popoln in točno takšen, kot sta si ga zamislila. Z...
3 min branja
Preberi več

Barva leta 2022 je …

Znana je barva leta 2022, ki naj bi najbolj zaznamovala letošnje leto.
3 min branja
Preberi več
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
© Avtorske pravice Organizacija Porok
Portfeljsko podjetje World Discovery.