Poročni trendi 2022

Oglejte si kako bodo izgledale poroke v letu 2022 — katere lokacije in poročne obleke bodo vroče v 2022?
Hitre povezave
Objavljeno 30 avgusta, 2021
Posodobljeno 29 marca, 2024

Letošnja poročna sezona se je prevesila v drugo polovico. Poročni organizatorji pa z enim očesom zato že gledamo v prihodnost. Zbiramo ideje in sledimo prvim trendom, ki napovedujejo še več čudovitih porok v letu 2022.

Trendom pri organizaciji vajine najlepšega dne lahko sledimo, strah, da bi potem poroke leta 2022 vse izgledale bolj ali manj podobne, pa je popolnoma odveč. Tudi, če bo vajina poroka povsem v trendu, to ne pomeni, da bo enaka kot poroka para, ki se bo zaobljubil teden pred vama. Poroko unikatno naredijo ljudje in vzdušje na vajin dan.

Tudi v letu 2022 bomo tako ali drugače še čutili vpliv pandemije, ki nas je zajela, saj je ta zelo vplivala predvsem na prireditveno panogo. Zato, če načrtujeta poroko na peščeni plaži tropskega otoka, mogoče svoj dan prestavita še za kakšno leto naprej ali pa se poročita doma, v Sloveniji.

Kaj torej pravijo trendi za prihodnjo poročno sezono?

Trendi napovedujejo majhne oziroma bolj intimne poroke tudi v letu 2022. Majhne poroke so tiste poroke, na katerih so zbrani samo najožji člani vajine družine in najbližji prijatelji. Število svatov tako ponavadi ne presega 30 ljudi. Majhne poroke v veliki meri ne potekajo ves dan, druženje se lahko zaključi že po slavnostni večerji. Stroški intimnih porok so lahko manjši, kot pri večjih porokah, lahko pa si naredita poroko bolj ekskluzivno in zaradi manjšega števila svatov te povabita na čisto pravo vikend poroko. Čar majhnih porok je torej v večji stopnji intime in sproščenega druženja med vsemi svati.

V prihodnjem letu bodo zelo priljubljene tudi poroke na prostem oziroma sredi narave. Poroka pod zvezdatim nebom, na travniku, pod šotorom ali kozolcem. Lahko se poročita tudi kar na domačem vrtu. Pri poroki v naravi, npr. na gozdni jasi, se vama sicer lahko zgodi, da upravna enota ne bo izdala dovoljenja za poročni obred na takšni lokaciji. Ampak brez skrbi. Vedno bolj priljubljeni postajajo tudi simbolični obredi.

Poročni obred.

Simbolični obred je obred, ki zakonsko sicer ni priznan, a ga lahko popolnoma prilagodita svojim željam. In zakaj bi ga sploh izbrala? Zato, ker sta zamudila s prijavo svojega izbranega datuma na matičnem uradu in so zdaj vsi matičarji zasedeni oziroma ne dobita prostega termina za poroko. Izbereta ga lahko tudi zato, ker vama sam postopek sklenitve zakona na matičnem uradu ni všeč. Mogoče pa je razlog tudi ta, da bi želela, da vajini zaobljubi prisostvuje več ljudi, ne samo toliko, kolikor je dovoljeno število ljudi v prostorih matičnega urada. Tako se lahko na prvi prosti datum ali pa mogoče le dan prej, poročita na matičnem uradu, naslednji dan oziroma na dan, ki sta ga izbrala za poročno zabavo, pa se »poročita« tudi na kraju slavja. Simbolični obredi postajajo vedno bolj priljubljeni predvsem zaradi tega, ker lahko obred popolnoma prilagodita svojim željam. Lahko se »poročita« ob 10ih zjutraj ali pa pod zvezdnatim nebom. Drug drugemu lahko izpovesta zaobljube, zapojeta, prvi ples zaplešeta že med obredom ali pa si privoščita celo prvi kos poročne torte. Poročni obred lahko vodi vajin prijatelj, priča ali pa kar več oseb. Pri simboličnem obredu ni popolnoma nobenih omejitev. Naj bo točno takšen, kot sta si ga zamislila. In pustita domišljiji prosto pot. Seveda pa za več idej pocukajta za rokav svojega poročnega organizatorja.

Trendi za prihodnje leto napovedujejo tudi vrnitev vintage stila. Zaznamuje ga veliko lesenih elementov, dekoracij iz ratana ali celo suhe robe in veliko sveč. Z vintage stilom ne bosta zgrešila, če so vama všeč elementi iz življenja naših dedkov in babic.

Ženin nese nevesto in skednja po poročnem obredu.

Poroke v letu 2022 bodo v toplih barvah. Te so kraljevale že v letošnji sezoni in ta trend se bo nadaljeval tudi v prihodnje. Predstavljajta si simpatično roza barvo, zapeljivo rubinasto ali pogumno oranžno. Če pa se vama te barve zdijo preveč intenzivne, izberita pastelno različico. Puder roza, peščena ali barva šampanjca so prav tako odlična izbira. Te barve lahko uporabita na svoji poroki ne glede na letni čas. Lepo se zlijejo tako s pomladjo, poletjem ali jesenjo. Za vse tiste, ki pa vam mogoče tople barve niso pri srcu, pa bo prihodnje leto kraljevala še nežna, pastelna modra barva.

Tudi pri poročnem cvetju se trend letošnjega leta nadaljuje tudi v prihodnjem. Poroke v 2022 bo zaznamovalo suho cvetje. Tega lahko kombinirata tudi s svežimi cvetovi in zelenjem. Zelenja pa seveda ne sme manjkati. Čim več, tem bolje. Suho cvetje uporabita za poročni šopek, naprsne šopke in dekoracijo v vazah, zelenje pa naj krasi slavnostna omizja, oboke ter številne druge kotičke na vajinem slavju.

Poročni zimski šopek.

In še hiter pogled med poročne obleke. Zelo priljubljeni bodo cvetlični vzorci, reliefni ali pa potiskani. Veliko oblikovalcev se je odločilo, da bodo njihove poročne obleke okrašene tudi s perjem ali velikimi puhastimi rokavi. Zelo priljubljene postajajo obleke v dveh delih. Torej ločeno krilo ali hlače ter pripadajoč životec. Takšno obleko oziroma le en njen kos, lahko znova oblečete tudi kasneje ob kakšni slavnostni priložnosti. Za vse tiste, ki pa si želite biti zapeljive neveste, pa oblikovalci poročnih oblek v prihodnjem letu obljubljajo tudi veliko globokih izrezov, razgaljenih hrbtov in poudarjenih silhuet.

Poročni trendi vsako leto ponudijo nekaj vpogleda v to, kakšna poročna sezona je pred nami. Ne zapovedujejo vajine poroke, ponujajo vama samo ideje. Načrtujta svojo poroko tako, da bo vama všeč, pa če je to v trendu ali ne. Seveda pa vama ob načrtovanju vedno ob strani stoji tudi vajin poročni organizator.

O avtorju

Ostali Blogi

Restavracija Nebo: Poročno doživetje z najlepšim sončnim zahodom v Ljubljani

Jedro Ljubljane, kjer se v vsakem kotičku občuti preplet zgodovine in kulture, je kot nalašč za nepozaben poročni dan. Slikov...
6 min branja
Preberi več

Kako izbrati pravega poročnega florista?

Poroka je najbolj pomemben dan vajinega življenja. Želita si, da bi bil dan popoln in točno takšen, kot sta si ga zamislila. Z...
3 min branja
Preberi več

Barva leta 2022 je …

Znana je barva leta 2022, ki naj bi najbolj zaznamovala letošnje leto.
3 min branja
Preberi več
Zaupajta nam načrtovanje vajinega poročnega dne in kronajta svojo ljubezen na eni izmed čudovitih lokacij povsod po Sloveniji. Izbirata lahko med pripravljenimi poročnimi paketi ali pa se odločita za poročni dan, ki bo popolnoma prilagojen vajinim željam.
© Avtorske pravice Organizacija Porok
Portfeljsko podjetje World Discovery.